Twentse Kracht is een interne arbeidsmarkt voor 22 aangesloten overheidsinstanties.

Op deze website kun je lezen wat Twentse Kracht voor jou als externe kandidaat kan betekenen en staan o.a. beschikbare externe vacatures. Kun je niet alle benodigde informatie op de website vinden en heb je een vraag? Mail ons dan via [email protected]

Onder aan de pagina staat hoe je je kunt aanmelden voor de jobalert zodat je geen vacature meer mist die voor jou interessant zou kunnen zijn!

Wie zijn we?

Twentse Kracht is interne arbeidsmarkt voor alle ambtenaren van inmiddels 22 aangesloten overheidsinstanties. Alle veertien Twentse gemeenten, Waterschap Vechtstromen, Gemeentelijk Belastingkantoor Twente, Veiligheidsregio Twente, Recreatieschap Twente, Omgevingsdienst Twente, Stadsbank Oost Nederland, Provincie Overijssel en SamenTwente werken samen op het gebied van professionele en persoonlijke ontwikkeling van de Twentse ambtenaren en om hen meer in beweging te krijgen op het gebied van arbeidsmobiliteit.

Door onze ambtenaren in beweging te krijgen en ervoor te zorgen dat zij elkaar ontmoeten gedurende gezamenlijke activiteiten, dragen wij als platform bij aan grensoverschrijdende kennisdeling. Hierdoor komen onze Twentse ambtenaren met elkaar in verbinding en worden hun organisaties ondersteund in optimale duurzame inzetbaarheid en mobiliteit met volop aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.
Wie zijn we?
Missie

Team

Het Team van Twentse Kracht bestaat uit Jorien Coster (consulent Twentse School), Marijn Dijstelberge (coördinator Traineeship) en Merlijn Molenveld (coördinator platform Twentse Kracht). Gezamenlijk zetten wij ons elke dag weer in voor deze mooie coalitie in de Twentse Regio.

Daarnaast maken wij gebruik van de ondersteunende diensten van onze gastheer organisatie. Sinds januari 2022 is dat de gemeente Enschede. Wij zijn te vinden op de locatie Stadhuis van de gemeente Enschede, maar werken ook vaak vanuit 1 van de locaties van onze partnerorganisaties. Kortom: je kunt ons in heel Twente tegenkomen! Heb je vragen? Laat het ons weten via [email protected]

Missie

Onze missie is om binnen de deelnemende organisaties de arbeidsmobiliteit te bevorderen met behulp van verschillende diensten. Zo bieden wij verschillende ontwikkelingsmogelijkheden: samen leren en ontwikkelen met behulp van de Twentse School en we organiseren regelmatig events en webinars ter inspiratie op verschillende onderwerpen. Onze aangesloten trainees laten in de praktijk mooi zien hoe het is om in twee jaar binnen drie verschillende overheidskeukens te kijken. 
 
Wij geloven erin dat het goed is om soms iets buiten je comfortzone te stappen en jezelf zo scherp te houden en in ontwikkeling te blijven.
Mobiliteit betekent voor ons niet per definitie dat je van baan wisselt. Voor ons betekent dit dat je je blijft ontwikkelen op je huidige werkplek ofwel op een andere werkplek en kijkt wat jij ervoor nodig hebt om optimaal aan het werk te zijn en blijven.
Ons streven is dat het onderwerp ‘mobiliteit’ en persoonlijke ontwikkeling een normaal gespreksonderwerp wordt op de werkvloer tussen alle medewerkers en tussen medewerkers en leidinggevenden.
Missie

Blik op je Loopbaan bij Twentse Kracht

Jeanet van der Kraats

We spraken Jeanet op een mooie herfstdag, bij het Waterschap Vechtstromen op de locatie Hengelo aan de Wegtersweg. In de gezellige kantine begint ze vol enthousiasme te vertellen over haar loopbaan bij de Twentse Overheid. Deze is ze begonnen in 2001 bij de gemeente Almelo. Hier kwam ze in dienst als Accommodatiebeheerder van de dienst SWOW. Ze heeft hier gewerkt tot 2018, echter niet alleen op deze functie. Binnen gemeente Almelo was er veel oog voor talent en het helpen doorgroeien van medewerkers. 

We spraken Jeanet op een mooie herfstdag, bij het Waterschap Vechtstromen op de locatie Hengelo aan de Wegtersweg. In de gezellige kantine begint ze vol enthousiasme te vertellen over haar loopbaan bij de Twentse Overheid. Deze is ze begonnen in 2001 bij de gemeente Almelo. Hier kwam ze in dienst als Accommodatiebeheerder van de dienst SWOW. Ze heeft hier gewerkt tot 2018, echter niet alleen op deze functie. Binnen gemeente Almelo was er veel oog voor talent en het helpen doorgroeien van medewerkers. 

Ze is haar functie begonnen voor 4 dagen per week en na een aantal jaar is ze 2,5 dag gaan werken. Ze is op de afdeling technische service gaan werken van 2009 tot 2012, op de locatie aan de Turfkade waar ook de buitendienst gevestigd zat. Een erg leuke tijd! In een heel andere omgeving dan een het gemeentehuis wat ze tot dan toe gewend was. Hier boog ze zich over het inzichtelijk maken van de kosten en baten van de buitendienst en het magazijn. In 2012 ging ze binnen gemeente Almelo naar de Grondbank Almelo. Waar ze oa. het administratieve systeem heeft helpen opzetten. Ook dit was weer een fijne stap om te maken, op een moment dat ze klaar was voor wat nieuws.

In 2018 kwam aan haar carrière bij gemeente Almelo een einde, toen ze bij gemeente Hof van Twente kon starten. Het was tijd voor een nieuwe omgeving! Hier kwam ze bij het team Openbare Ruimte te werken op afvalbeleid waar ze veel contact had met afvalverwerkingsbedrijven en inwoners. Vooral de werksfeer was heel prettig en de collega's een warm bad. In deze functie nam ze plaats in verschillende werkgroepen. Het werken met vrijwilligers gaf het een andere dimensie, wat nieuw was en leuk! Een erg mooie ervaring. Ook ging ze werken als projectondersteuner bij Projectenbureau BAS, een samenwerkingsverband binnen de Twentse Overheden op het gebied van Bodemasbestsanering waar ze heeft meegeholpen het administratieve systeem op te zetten.

Doordat ze in de training een spiegel voorgehouden kreeg en praktische handvatten om haar werk en leven beter in te richten, werd duidelijk dat het tijd werd voor een volgende stap. Na een jaar als financieel consulent gewerkt te hebben bij gemeente Twenterand, is ze in gesprek gegaan bij gemeente Enschede en het Waterschap Vechtstromen. Bij deze laatste werkt ze nu als medewerker technische bedrijfsvoering. De afwisseling door te werken vanuit verschillende locaties: Hengelo, Hardenberg en vanuit huis, maakt haar werk afwisselend. Het Waterschap blijkt een fijne organisatie, waar talentontwikkeling opnieuw erg belangrijk is. 

Tips die Jeanet heeft voor collega’s: ga eens meelopen met collega’s binnen andere afdelingen of organisaties! Trek de stoute schoenen aan en verbreed je horizon. Ze vertelt dat ze gemerkt heeft dat de omgeving waarin je werkt erg bepalend is, dus snuffel eerst goed rond voordat je ergens in duikt. De mogelijkheden zijn legio binnen de Twentse Overheid, maar je bent zelf aan zet ze te creëren! 

Jeanet vertelt dat ook de Twentse School haar veel heeft gebracht: verschillende trainingen voor professionele ontwikkeling (projectmatig werken, excel) maar ook voor persoonlijke ontwikkelig (fit thuiswerken en fit in 90 dagen). Vanuit al haar werkgevers was er heel veel steun en mogelijkheid om aan haar ontwikkeling te werken. Dit maakt dat zij voor al die verschillende functies voldoende kennis en kunde had, goed functioneerde en zichzelf kon blijven uitdagen. Het werken voor de Twentse Overheid heeft haar altijd veel plezier gebracht vertelt ze: vooral het gevoel te hebben bij te kunnen dragen aan de maatschappij maakt dat zij binnen Twentse Kracht organisaties op haar plek is. Ook al maakte ze een stap: Jeanet heeft nog altijd contact met heel veel oud-collega's van alle werkplekken waar ze heeft gezeten. De Twentse Overheid is net een familie en het wereldje is klein maar fijn! 

Tips van Jeanet voor jou: Ga in gesprek! Geef aan wat goed gaat en wat niet. Laat het weten: managers en organisaties willen echt wel met je meedenken. Doordat zij heeft kunnen switchen van banen en functies, maakte dat elke functie op dat moment in haar leven heel goed pastte. In haar huidige functie heeft ze meer balans en rust gevonden, ervaart ze eigen regie en kan ze haar grenzen goed bewaken. Kortom: ze gaat nog altijd met heel veel plezier naar haar werk in Twents Overheidsland! 

Bedankt Jeanet voor jouw bijdrage! Wat was het leuk om kennis te maken en met jou als enthousiaste regionale collega terug te blikken op je loopbaan.

Wil je ook jouw loopbaan delen als Twentse ambtenaar? Laat het ons weten op [email protected]!

Job alert

Wil je nooit een vacature missen? Meld je aan voor een Job Alert!

Toegankelijkheid website

Overheidsinstanties moeten een toegankelijkheidsverklaring publiceren voor iedere website en app waarvoor zij verantwoordelijk zijn. Hierin staat in hoeverre de website of app aan de eisen voldoet.

Twentse Kracht vindt een juiste en veilige digitale toegankelijkheid erg belangrijk. Daarom voldoen onze websites aan de vereisten gesteld in het Besluit digitale toegankelijkheid overheid overheidsinstanties.

Voor meer informatie en de toegankelijkheidsverklaring verwijzen wij je naar: