Wie zijn we?

Twentse Kracht is een samenwerkingsverband van inmiddels 22 aangesloten overheidsinstanties in Twente. Alle veertien Twentse gemeenten, Waterschap Vechtstromen, Gemeentelijk Belastingkantoor Twente, Veiligheidsregio Twente, Recreatieschap Twente, Omgevingsdienst Twente, Stadsbank Oost Nederland, Provincie Overijssel én SamenTwente werken samen. Dit doen we op het gebied van professionele en persoonlijke ontwikkeling van de Twentse ambtenaren en we bundelen onze krachten bij het vinden en binden van nieuwe collega’s. We hebben een vacatureplatform waar alle vacatures van onze organisaties te vinden zijn. Zoek je een baan binnen de publieke sector in Twente? Dan ben je bij ons aan het goede adres! 

Naast ons vacature platform hebben we een Twentse School, een eigen Traineeship Twentse Overheid en zorgen we in evenementen en kennis sessies voor organisatie overschrijdende kennisdeling. We hebben inmiddels verschillende kenniskringen draaien om te zorgen voor verbinding en kennisdeling en -ontwikkeling. We ondersteunen onze Twentse Kracht organisaties in optimale duurzame inzetbaarheid en mobiliteit van medewerkers, met volop aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. We zijn altijd op zoek naar nieuw talent op elk mogelijk denkbare plek binnen de overheid. Van uitvoerend personeel tot management en advies, van werk in de sociale sector, het fysieke domein maar natuurlijk ook IT en bedrijfsvoering.

Wie zijn we?
Missie

Team

Het Team van Twentse Kracht bestaat uit Jorien Coster (consulent Twentse School), Marijn Dijstelberge (coördinator Traineeship) en Merlijn Molenveld (coördinator samenwerkingsverband Twentse Kracht). Gezamenlijk zetten wij ons elke dag weer in voor deze mooie coalitie in de Twentse Regio.

Daarnaast maken wij gebruik van de ondersteunende diensten van onze gastheer organisatie. Sinds januari 2022 is dat de gemeente Enschede. Wij zijn te vinden op de locatie Stadhuis van de gemeente Enschede, maar werken ook vaak vanuit 1 van de locaties van onze partnerorganisaties. Kortom: je kunt ons in heel Twente tegenkomen! Heb je vragen? Laat het ons weten via [email protected].

Missie

Onze missie is om binnen de deelnemende organisaties de arbeidsmobiliteit te bevorderen met behulp van verschillende diensten. Zo bieden wij verschillende ontwikkelingsmogelijkheden: samen leren en ontwikkelen met behulp van de Twentse School en we organiseren regelmatig events en webinars ter inspiratie op verschillende onderwerpen. Onze aangesloten trainees laten in de praktijk mooi zien hoe het is om in twee jaar binnen drie verschillende overheidskeukens te kijken. 
 
Wij geloven erin dat het goed is om soms iets buiten je comfortzone te stappen en jezelf zo scherp te houden en in ontwikkeling te blijven.
Mobiliteit betekent voor ons niet per definitie dat je van baan wisselt. Voor ons betekent dit dat je je blijft ontwikkelen op je huidige werkplek ofwel op een andere werkplek en kijkt wat jij ervoor nodig hebt om optimaal aan het werk te zijn en blijven.
Ons streven is dat het onderwerp ‘mobiliteit’ en persoonlijke ontwikkeling een normaal gespreksonderwerp wordt op de werkvloer tussen alle medewerkers en tussen medewerkers en leidinggevenden.

Kun je niet alle benodigde informatie op de website vinden en heb je een vraag? Mail ons dan via [email protected].

Missie

Blik op je Loopbaan bij Twentse Kracht

Jeanet van der Kraats vertelt over haar loopbaan en geeft nuttige tips!

We spraken Jeanet op een mooie herfstdag, bij het Waterschap Vechtstromen op de locatie Hengelo aan de Wegtersweg. In de gezellige kantine begint ze vol enthousiasme te vertellen over haar loopbaan bij de Twentse Overheid.

Benieuwd naar haar verhaal? Lees dan snel verder!

Job alert

Wil je nooit een vacature missen? Meld je aan voor een Job Alert!

Toegankelijkheid website

Overheidsinstanties moeten een toegankelijkheidsverklaring publiceren voor iedere website en app waarvoor zij verantwoordelijk zijn. Hierin staat in hoeverre de website of app aan de eisen voldoet.

Twentse Kracht vindt een juiste en veilige digitale toegankelijkheid erg belangrijk. Daarom voldoen onze websites aan de vereisten gesteld in het Besluit digitale toegankelijkheid overheid overheidsinstanties.

Voor meer informatie en de toegankelijkheidsverklaring verwijzen wij je naar: