We spraken Jeanet op een mooie herfstdag, bij het Waterschap Vechtstromen op de locatie Hengelo aan de Wegtersweg. In de gezellige kantine begint ze vol enthousiasme te vertellen over haar loopbaan bij de Twentse Overheid. Deze is ze begonnen in 2001 bij de gemeente Almelo. Hier kwam ze in dienst als Accommodatiebeheerder van de dienst SWOW. Ze heeft hier gewerkt tot 2018, echter niet alleen op deze functie. Binnen gemeente Almelo was er veel oog voor talent en het helpen doorgroeien van medewerkers. 

Ze is haar functie begonnen voor 4 dagen per week en na een aantal jaar is ze 2,5 dag gaan werken. Ze is op de afdeling technische service gaan werken van 2009 tot 2012, op de locatie aan de Turfkade waar ook de buitendienst gevestigd zat. Een erg leuke tijd! In een heel andere omgeving dan een het gemeentehuis wat ze tot dan toe gewend was. Hier boog ze zich over het inzichtelijk maken van de kosten en baten van de buitendienst en het magazijn. In 2012 ging ze binnen gemeente Almelo naar de Grondbank Almelo. Waar ze o.a.. het administratieve systeem heeft helpen opzetten. Ook dit was weer een fijne stap om te maken, op een moment dat ze klaar was voor wat nieuws.

In 2018 kwam aan haar carrière bij gemeente Almelo een einde, toen ze bij gemeente Hof van Twente kon starten. Het was tijd voor een nieuwe omgeving! Hier kwam ze bij het team Openbare Ruimte te werken op afvalbeleid waar ze veel contact had met afvalverwerkingsbedrijven en inwoners. Vooral de werksfeer was heel prettig en de collega's een warm bad. In deze functie nam ze plaats in verschillende werkgroepen. Het werken met vrijwilligers gaf het een andere dimensie, wat nieuw was en leuk! Een erg mooie ervaring. Ook ging ze werken als projectondersteuner bij Projectenbureau BAS, een samenwerkingsverband binnen de Twentse Overheden op het gebied van Bodemasbestsanering waar ze heeft meegeholpen het administratieve systeem op te zetten.

Jeanet vertelt dat ook de Twentse School haar veel heeft gebracht: verschillende trainingen voor professionele ontwikkeling (projectmatig werken, Excel) maar ook voor persoonlijke ontwikkeling (fit thuiswerken en fit in 90 dagen). Vanuit al haar werkgevers was er heel veel steun en mogelijkheid om aan haar ontwikkeling te werken. Dit maakt dat zij voor al die verschillende functies voldoende kennis en kunde had, goed functioneerde en zichzelf kon blijven uitdagen. Het werken voor de Twentse Overheid heeft haar altijd veel plezier gebracht vertelt ze: vooral het gevoel te hebben bij te kunnen dragen aan de maatschappij maakt dat zij binnen Twentse Kracht organisaties op haar plek is. Ook al maakte ze een stap: Jeanet heeft nog altijd contact met heel veel oud-collega's van alle werkplekken waar ze heeft gezeten. De Twentse Overheid is net een familie en het wereldje is klein maar fijn! 

Doordat ze in de training een spiegel voorgehouden kreeg en praktische handvatten om haar werk en leven beter in te richten, werd duidelijk dat het tijd werd voor een volgende stap. Na een jaar als financieel consulent gewerkt te hebben bij gemeente Twenterand, is ze in gesprek gegaan bij gemeente Enschede en het Waterschap Vechtstromen. Bij deze laatste werkt ze nu als medewerker technische bedrijfsvoering. De afwisseling door te werken vanuit verschillende locaties: Hengelo, Hardenberg en vanuit huis, maakt haar werk afwisselend. Het Waterschap blijkt een fijne organisatie, waar talentontwikkeling opnieuw erg belangrijk is.  

Tips van Jeanet voor jou:

• Ga in gesprek! Geef aan wat goed gaat en wat niet. Laat het weten: managers en organisaties willen echt wel met je meedenken. Doordat zij heeft kunnen switchen van banen en functies, maakte dat elke functie op dat moment in haar leven heel goed paste. In haar huidige functie heeft ze meer balans en rust gevonden, ervaart ze eigen regie en kan ze haar grenzen goed bewaken. Kortom: ze gaat nog altijd met heel veel plezier naar haar werk in Twents Overheidsland!

• Ga eens meelopen met collega’s binnen andere afdelingen of organisaties! Trek de stoute schoenen aan en verbreed je horizon. Ze vertelt dat ze gemerkt heeft dat de omgeving waarin je werkt erg bepalend is, dus snuffel eerst goed rond voordat je ergens in duikt. De mogelijkheden zijn legio binnen de Twentse Overheid, maar je bent zelf aan zet ze te creëren!

Bedankt Jeanet voor jouw bijdrage! Wat was het leuk om kennis te maken en met jou als enthousiaste regionale collega terug te blikken op je loopbaan.

Wil je ook jouw loopbaan delen als Twentse ambtenaar? Laat het ons weten op [email protected]