Traineeship Twentse Overheid

ONTDEKKEN, LEREN, WERKEN: Waarom trainee bij de Twentse Overheid?

Onze trainees Sandra, Jurian, Lisa, Bart en onze coördinator van het Traineeship Marijn vertellen je waarom!

Traineeship Twentse Overheid is een samenwerking tussen 22 aangesloten overheidsinstanties: Alle veertien Twentse gemeenten, Waterschap Vechtstromen, Gemeentelijk Belastingkantoor Twente, Veiligheidsregio Twente, Recreatieschap Twente, Omgevingsdienst Twente, Stadsbank Oost Nederland, Provincie Overijssel en SamenTwente. Met dit trainee-programma willen we meer jongeren binnen de Twentse overheden de mogelijkheid geven om brede ervaring op te doen bij de lokale en regionale overheid. In hun ‘K ook-boek laten onze trainees je op een originele wijze kennismaken met het traineeship Neem een kijkje, het is zeker de moeite waard!

Daar tegenover staat dat wij ook kunnen leren van jou en de frisse kijk op ons werk die je meeneemt.
Als trainee krijg je de kans om werkervaring op te doen in combinatie met een intensief leer- en ontwikkelprogramma. Met veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Twee jaar lang werk je aan drie verschillende opdrachten in verschillende organisaties. Daarnaast ga je aan de slag met een gezamenlijke groepsopdracht, persoonlijke ontwikkeling en ontwikkeling van competenties en vaardigheden.

Trainee-programma

We bieden jou de kans om in korte tijd relevante werkervaring op te doen. Je krijgt inzicht in je talenten, competenties en ambities. En je krijgt de kans om te ontdekken welke werkzaamheden bij jou passen.

Jouw profiel

Je bent een jonge professional die met frisse energie aan de slag gaat. Je bent klaar met jouw hbo of wo-opleiding met maximaal 2 jaar werkervaring. Je wilt leren en hebt het vermogen én de bereidheid tot zelfreflectie. Je hebt interesse in het werk van de overheid. Jij bent natuurlijk enthousiast, gaat niet mee in ‘zo doen we dat hier nu eenmaal’ en denkt in mogelijkheden. Je werkt graag op een projectmatige manier en in teamverband met andere disciplines. Je houdt ervan om je te verdiepen in nieuwe vraagstukken en zoekt actief naar informatie die waardevol is voor een project.
In september 2021 is er net een nieuwe groep gestart. In maart/april 2023 gaan we weer nieuwe trainees werven. Hou ondertussen onze social media in de gaten.

Jouw opdrachten

Gedurende twee jaar werk je aan drie verschillende opdrachten van ieder acht maanden bij verschillende overheden Als trainee werk je zelfstandig aan opdrachten binnen één of meerdere teams. De inhoud van de opdrachten is gevarieerd. Het kan bijvoorbeeld gaan om een opdrachten op het gebied van arbeidsmigranten, samenwerking met Duitsland, ontwikkeling van een nieuw stadsdeelcentrum, laaggeletterdheid, implementatie nieuwe wetgeving kwaliteitsborging en thuiswerkbeleid.
Het uitgangspunt is dat je de overheid leert kennen en ervaring opdoet door verschillende werkzaamheden uit te voeren bij meerdere organisaties.

Flying trainees

Naast jouw individuele opdrachten kan het ook zijn dat jij samen met andere trainees wordt ingezet voor kleine klussen. Misschien vind je het leuk om samen met een andere trainee workshops over LinkedIn te geven of word je als denktank ingezet om een actueel probleem op te pakken.


Leren en Ontwikkelen

Opleidingsprogramma

Je gaat naast je werk ook trainingen volgen, gericht op persoonlijke ontwikkeling en sociale vaardigheden. Ook de inhoud wordt niet vergeten. Je volgt masterclasses, er zijn collega’s met ervaring waar je altijd van kunt leren en je gaat buiten de deur kijken bij andere organisaties.
Tijdens het traineeship en het bijbehorende opleidingsprogramma leer je:
  • Hoe je je talenten leert kennen en inzetten;
  • Hoe je de organisatie en haar omgeving leert begrijpen;
  • hoe je je snel dingen eigen maakt en hier ook een mening over vormt;
  • hoe je anderen kan betrekken om samen verder te komen;
  • hoe je regie neemt op je eigen opdracht en loopbaan.

Persoonlijk Ontwikkelplan (POP)

Voor je persoonlijke ontwikkeling stel je als trainee een persoonlijk ontwikkelplan (POP) op.
In gesprekken kijk je samen met je leidinggevende en begeleider(s) naar je eigen ontwikkeling en kijken jullie of bijstelling/aanpassing nodig is.

Begeleiding

Jouw collega’s en leidinggevende ondersteunen je tijdens het traineeship in de ontwikkeling van jouw kennis en vaardigheden. Je krijgt een begeleider bij de organisatie waar je op dat moment werkt en je kunt gebruik maken van een coach. Je begeleider is jouw ondersteuner en klankbord ‘on the job’ en jouw coach helpt je in jouw persoonlijke ontwikkeling.

Arbeidsvoorwaarden

Werkweek

Je werkt van maandag tot en met donderdag flexibel aan jouw opdrachten, in totaal 32 uur per week. De vrijdag is gereserveerd voor opleidingen, trainingen en masterclasses, gemiddeld 4 uur per week.

Aanstelling

  • Je krijgt een tijdelijke aanstelling van 2 jaar.
  • De overheid kent een goed arbeidsvoorwaardenpakket.
Wil je graag extra verlofuren of juist wat meer vakantiegeld voor een mooie reis? Iedere medewerker heeft een keuzebudget naast het normale salaris, dat op verschillende manieren besteed kan worden. Dit keuzebudget bedraagt 17,05% van jouw brutosalaris.
Einde trainee-programma, en dan?
We willen graag dat je bij een overheidsorganisatie in Twente komt werken, maar geven geen baangarantie na afloop van het programma.
Na circa anderhalf jaar helpen we jou bij je oriëntatie op de arbeidsmarkt, waarbij de eindverantwoordelijkheid voor het vinden van een baan vanzelfsprekend bij jou als trainee ligt.

Momenteel is er geen plek in ons Traineeship 2023-2025. Indien we opnieuw gaan werven, communiceren we dat hier. 

Deelnemen betekent volmondig JA zeggen om het beste uit jezelf te halen. Om nieuwe kwaliteiten in jezelf te ontdekken. Maar ook om een waardevolle bijdrage te leveren aan de samenleving.
Houd de socials van onze trainees goed in de gaten voor de laatste info.
Job alert

Wil je nooit een vacature missen? Meld je aan voor een Job Alert!