Veiligheidsregio Twente: samen werken aan een veilig Twente

Wil je op het gebied van veiligheid het verschil maken voor de ruim 600.000 inwoners van Twente? Kom werken bij de Veiligheidsregio, het regionale samenwerkingsverband tussen hulpdiensten en de veertien Twentse gemeenten. Wij zijn de drijvende en bindende kracht achter een goede hulpverlening en het voorbereiden op en bestrijden van rampen en crises. Veiligheidsregio Twente kent drie kolommen: het Veiligheidsbureau, Brandweer Twente en GHOR Twente. Waar je ook aan de slag gaat: je werkt áltijd in een open en informele werksfeer samen met diverse partners op het gebied van zorg en veiligheid.

1. Veiligheidsbureau: versterking van de multidisciplinaire samenwerking

Een optimale voorbereiding op crisissituaties en incidenten: dat is het doel van het Veiligheidsbureau van Veiligheidsregio Twente. Als je bij ons gaat werken, werk je samen aan mooie projecten met vaste collega’s én medewerkers van onze partners, zoals Brandweer Twente, GHOR Twente, gemeenten, politie, Defensie en het Waterschap. Ook het Zorg- en Veiligheidshuis Twente en Kenniscentrum Mensenhandel Twente zijn onderdeel van het Veiligheidsbureau. Dat houdt in dat je een gevarieerd netwerk kunt opbouwen en op diverse plekken in de regio komt. Het mooiste: je verricht werk dat er écht toe doet, bijvoorbeeld tijdens crisissituaties of incidenten. Zo komt het regelmatig voor dat je vanwege een incident al je andere werk moet laten vallen. Duidelijk is dat geen dag hetzelfde is bij het Veiligheidsbureau.

2. Brandweer Twente: 24/7, 365 dagen per jaar paraat voor onze inwoners

Branden, ongevallen, redden van mens en dier; elk jaar komt Brandweer Twente[RT1] gemiddeld 4.000 keer in actie. Daadkrachtig, deskundig en behulpzaam: daar staan we voor. Ook als Twente slaapt, werken wij door: ‘Wiej bint der altied’.

Onze organisatie telt 1.000 medewerkers (330 beroepskrachten en 670 vrijwilligers) die uitrukken naar incidenten, werken aan preventie en inspelen op ontwikkelingen als digitale veiligheid en nieuwe wetgeving. Dat houdt in dat er voor jou veel kansen zijn om je persoonlijk te ontwikkelen, door te groeien en nevenfuncties te vervullen. En we stimuleren een gezond lijf en gezonde geest, onder meer door voedingsadvies en sportmogelijkheden aan te bieden. Welke functie je binnen onze organisatie ook uitoefent: je zet je in voor een veilig Twente, een brandveilige generatie en speelt in op de ontwikkelingen om je heen. Onderdeel van Brandweer Twente is de Twente Safety Campus: dé ontmoetingsplek voor innovatie en ontwikkeling op het gebied van veiligheid op het voormalige Vliegveld Twente. https://www.brandweertwente.nl/

3. GHOR Twente: de onafhankelijke en verbindende schakel tussen zorg en veiligheid

De voornaamste taak van de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio (GHOR) Twente? Samen met zorgorganisaties de zorg coördineren in de voorbereiding op en tijdens crises en rampen. GHOR Twente bestaat uit een hecht team van collega’s die zorgen dat de zorgketen in Twente soepel samenwerkt, zowel tijdens incidenten als daarbuiten. Hiervoor hebben we veel contact met onze multi-, keten- en netwerkpartners binnen zorg, veiligheid en openbaar bestuur. Als je bij ons aan de slag gaat, bouw je snel een groot netwerk op. Ook interessant: het werk is dynamisch. Zo komt het regelmatig voor dat je vanwege een incident je agenda leegveegt en een deel van de coördinatie van de zorgverlening oppakt. Als je al weet hoe het binnen een zorginstelling reilt en zeilt, is dat fijn. Toch is het niet per se noodzakelijk; ons team zorgt dat je snel op vlieghoogte komt

Veiligheidsregio Twente
Copi-bak systeemoefening
Brandweerauto's
Job alert

Zie jij jezelf wel werken bij de Veiligheidsregio Twente? Meld je aan voor een Job Alert!

Een vooruitstrevende werkgever waar vertrouwen en vrijheid belangrijke fundamenten zijn: dat is onze organisatie. Onze medewerkers krijgen de ruimte het beste te doen voor onze regio en haar inwoners. Ook zijn we er mét iedereen vóór iedereen; bij ons kun je jezelf zijn en met jouw kwaliteiten het beste doen voor de regio. Daarnaast zijn we een organisatie met veel takken van sport. Dat biedt veel loopbaanmogelijkheden voor wie dat wil.