Gemeente Hof van Twente

Een gemeente die in 2001 is ontstaan door de fusie van de gemeenten Diepenheim, Goor, Markelo en Ambt en Stad Delden: dat is Hof van Twente. Als slagvaardige organisatie streven we ernaar om zo goed mogelijk te voldoen aan de veranderende wensen van zowel onze 35.000 inwoners als onze 260 werknemers. Onze uitgangspunten hierbij zijn: burgergericht, inventief en flexibel omgaan met de openbare ruimte, consequent handhaven met respect voor het algemeen belang, initiëren, samenwerken, faciliteren en zo mogelijk terugtreden. Op politiek niveau streven we ernaar om herkenbaar en op participatie gericht te zijn.

Gemeente Hof van Twente

Verantwoordelijkheid laag in organisatie

De kernwaarden Leiderschap, eigenaarschap en vertrouwen (LEV) staan bij ons hoog in het vaandel. We stimuleren onze werknemers om zichzelf uit te dagen en nauw met elkaar samen te werken. Zo hebben we verantwoordelijkheden laag in de organisatie belegd en krijgen onze werknemers de vrijheid om hun taken zelf in te delen.

Inzetten op talenten

In het Medewerkersonderzoek van Effectory (2019/2020) zijn we als ‘Beste Werkgever’ uit de bus gekomen. Als organisatie doen we er -samen met onze werknemers- alles aan om deze kwalificatie te behouden en pakken we waar mogelijk verbeterpunten op. Zo willen we onze (toekomstige) werknemers zoveel mogelijk inzetten op hun talenten. Daarbij vinden we hun vaardigheden en houding belangrijker dan enkel hun (werk)ervaring. We zetten onze collega’s in op waar ze goed in zijn en bieden we kansen om zich verder te ontwikkelen. Onze ideale collega? Een goedlachse teamspeler die graag wil groeien, voor zijn of haar mening staat én betrokken, zelfstandig en enthousiast te werk gaat.

Job alert

Zie jij jezelf wel werken bij de gemeente Hof van Twente? Meld je aan voor een Job Alert!