Jelly van der Weerd
(Trainee 2013 - 2015)

Welke organisaties heb je tijdens je traineeperiode gezien en op welke onderwerpen heb je je ingezet?

Ik heb vier opdrachten gedaan:

- Gemeente Hengelo: opzetten strategische personeelsplanningscyclus. Leuk detail is dat dat nu opnieuw op onze HR-agenda staat. Welkom in gemeenteland ;-)

- Gemeente Rijssen-Holten: ik was de pilot trainee voor gemeente Rijssen-Holten en ondersteunde daar alle afdelingsmanagers en directie met hun organisatieontwikkeling.

- Gemeente Hengelo: ik was projectleider maatschappelijke takenverkenning bij de afdeling financiën.

- Regio Twente: onze gezamenlijke traineeopdracht was het doorontwikkelen van het traineeship Netwerkstad Twente tot het traineeship Twentse Overheid

Hoe heb je je periode als Trainee ervaren en wat heeft het je gebracht?

Ik vond het een enorm waardevolle periode! Terugkijkend heeft het me een brede basis gegeven op al het werk wat de gemeente doet. Daarnaast heeft het me organisatiesensitiviteit gegeven doordat je in sneltreinvaart kennismaakt met verschillende organisaties. Tot slot is mijn netwerk in Twente door het traineeship echt heel goed, dat maakt dat ik me er enorm thuis voel ondanks dat ik hier niet woon. Tijdens het traineeship vond ik het meestal leuk (ook met de andere trainees, daar heb ik een mooie vriendschap aan over gehouden), daarnaast vond ik het ook af en toe zoeken, maar juist dat is super leerzaam geweest.

Wat doe je nu en wat is je kijk als young professional op de Twentse Overheid?

Ik werk sinds 1 september 2021 als teammanager HRM bij gemeente Hengelo. Iemand heeft mij ooit een mooi advies gegeven: sta altijd in je werk alsof je 35 bent: oud genoeg om je voldoende ervaren te voelen en je te laten horen (als je jonger bent dan 35) en jong genoeg om te weten dat je de waarheid niet in pacht hebt (als je ouder bent dan 35).