Dogan Kosar
Trainee 2017- 2019

Welke organisaties heb je tijdens je traineeperiode gezien en op welke onderwerpen heb je je ingezet?

In mijn 1e opdracht kreeg ik de rol van programma-adviseur binnenstad voor de gemeente Hengelo. Er lag een actieplan om van de binnenstad van Hengelo de komende jaren een aantrekkelijk verblijfsgebied te maken voor bezoekers.

Mijn 2e opdracht heb ik uitgevoerd bij de gemeente Hellendoorn. Als projectleider heb ik onderzoek gedaan naar jongerenparticipatie en verschillende participatietools geïnventariseerd.

Hoe heb je je periode als Trainee ervaren en wat heeft het je gebracht?

Als trainee vond ik het erg leuk en waardevol om dit traject te doorlopen met andere trainees. De trainingen, intervisies en de gezamenlijke opdracht hebben mij geholpen in mijn persoonlijke en professionele groei. Tijdens het traineeship krijg je een unieke kans om binnen een relatief korte tijd een verkenning te doen naar welk soort werk en werkomgeving past bij jou. Tijdens mijn drie projecten heb ik dan ook mogen proeven en experimenteren om er achter te komen waar ik energie van krijg. Bovendien heb je als trainee ook een bijzondere positie, dit biedt veel ruimte om kritische vragen te stellen en net met een andere invalshoek naar maatschappelijke vraagstukken te kijken. Je daagt niet alleen jezelf uit, maar ook de organisatie waarin je werkt!

Wat doe je nu en wat is je kijk als young professional op de Twentse Overheid?

Met veel plezier werk ik nu al 1,5 jaar bij de raadsgriffie van de gemeente Enschede. Als commissiegriffier ben ik werkzaam voor de stadsdeelcommissies Enschede Noord en Enschede Zuid, daarnaast ben ik secretaris voor de raadscommissie Enschede Akkoord. Vanwege mijn bestuurskundige achtergrond vond ik het politiek-bestuurlijke speelveld binnen de gemeente erg interessant. Het is daarom geweldig dat ik nu het samenspel tussen het politieke en ambtelijke veld van dichtbij mag aanschouwen en hierin mijn bijdrage mag leveren. Het werken als jonge ambtenaar bij de Twentse Overheid is afwisselend en uitdagend. Met het traineeship ben je in ieder geval verzekerd van een goede start!